2019-02-25
自拍拖之後,我就一直比個朋友話我有異性無人性,我就今次帶埋女朋友出黎同佢地一齊食野,咪再話我唔理佢地啦。咁要坐得舒服,又要平靚正,仲要唔比人趕走,打邊爐就最好不過啦。之前朋友話創興18樓既「一鍋豐」幾抵食,今次就去試下有幾抵。呢間火鍋店又真係冇令我失望播,環境都幾乾淨。而且仲做緊特價,今期推介個$218鮑魚海鮮餐,就黎會一會佢啦!!!係打邊爐之前當然唔少得湯底啦,呢到有十種湯底比大家揀,一家有你岩心水既。今次我地揀左藥膳雞湯底,都幾足料播!!到左我地今晚既主角出場啦,就咁睇牌面都已經嬴哂。我地買個人黎食,佢真係每人比足一係隻鮑魚,除此之外,仲有其他海鮮例如元貝、海螺,隻隻都唔惹少。而且好新鮮,就好似我媽係街市買番黎咁新鮮,讚呀!!!當然唔止海鮮啦,仲有其他配料啦,有菜同肥牛等等,肥牛雖然唔係今晚既主角,但佢都唔係HEA比我地,佢D肥牛都係鮮紅色,絕對唔係之前個D雪到變哂色既肥牛。最後最後,打邊爐既好朋友,啤酒都有買款比你揀,仲要任飲。埋單230有找,以而家乜都貴既香港地,呢到可算係良心食肆啦。