2016-12-01
最近見黃埔開通左地鐵站所以泥行下街順便搵下有咩好野食經過丼丼亭門口見到餐牌幾吸引所以最後決定今晚食佢因為大家行到太肚餓所以即刻叫左D刺身同天婦羅食住先!刺身賣相好吸引而且味道超好,油甘魚又肥又鮮,食落口好香魚油味,而且勁厚!吞拿魚亦都好正,冇雪味同埋好鮮味,帶子連埋青瓜一齊食會小左陣油膩感三文魚子好高水準完全冇腥味,配埋佢附送既紫菜一流阿,5會太單調又脆卜卜,超推介阿!!!原來呢個系白海藻,口感脆脆地好得意,仲有海帶做伴碟,好難得會有呢D選擇阿之後叫左D天婦羅,呢個系海鰻,勁大條天婦羅上個陣除左有汁可以點仲有鹽,店員教我地食海鮮點鹽會更帶出海鮮既鮮味廚師仲會因為5同既天氣而配搭5同既鹽比客人,真系第一次試今日配既系白海藻鹽,用泥點左廣島蠔天婦羅真系超鮮味!!5系得個咸字,正阿聽店員講佢地仲有抹茶鹽凍D個陣就會配,遲下一定要再泥!!食落5油膩同埋好香脆,5似出面勁厚炸粉呢個系特上牛肉火鍋好靚仔既牛肉仲叫左個松葉蟹鍋,有海鮮配料長長既蟹腳好鮮甜既蟹肉呢到既火鍋醬料系配檸醋仲有綠色個個系黑椒柚子醬檸醋食海鮮好正好有新鮮感, 柚子醬亦好香濃既柚子味,有D辣之後叫左個苦瓜豚肉飯大家分泥食,呢個系
經過丼丼亭門口見到餐牌幾吸引所以最後決定今晚食佢
因為大家行到太肚餓所以即刻叫左D刺身同天婦羅食住先! 刺身賣相好吸引而且味道超好,油甘魚又肥又鮮,食落口好香魚油味,而且勁厚!
吞拿魚亦都好正,冇雪味同埋好鮮味,帶子連埋青瓜一齊食會小左陣油膩感 三文魚子好高水準完全冇腥味,配埋佢附送既紫菜一流阿,5會太單調又脆卜卜,超推介阿!!! 原來呢個系白海藻,口感脆脆地好得意,仲有海帶做伴碟,好難得會有呢D選擇阿 之後叫左D天婦羅,呢個系海鰻,勁大條 天婦羅上個陣除左有汁可以點仲有鹽,店員教我地食海鮮點鹽會更帶出海鮮既鮮味
廚師仲會因為5同既天氣而配搭5同既鹽比客人,真系第一次試
聽店員講佢地仲有抹茶鹽凍D個陣就會配,遲下一定要再泥!! 食落5油膩同埋好香脆,5似出面勁厚炸粉 呢個系特上牛肉 火鍋 好靚仔既牛肉 仲叫左個松葉蟹鍋,有海鮮配料 長長既蟹腳 好鮮甜既蟹肉 呢到既 火鍋醬料系配檸醋仲有綠色個個系黑椒柚子醬
檸醋食海鮮好正好有新鮮感, 柚子醬亦好香濃既柚子味,有D辣 之後叫左個苦瓜豚肉飯大家分泥食,呢個系石頭錮飯甘,好香既飯焦,又5會太硬
苦瓜難得冇大陣苦味,有D鮮 最後緊系要叫個 甜品架啦,佢地既朱古力蛋糕好正,真系超濃朱古力味,好似食緊朱古力磚甘,朱古力愛好者必食阿 叫左個藍莓菠蘿沙冰,1D都5酸,好新鮮藍莓味同埋冇化學藥水既味道,推介阿!
好開心既一餐,下次都會同朋友再泥