餐廳: 三德素食館 (僑冠大廈)
資訊:

2008-03-03 27 瀏覽
二月二十九日- 星期五一個月前嚟呢度食過第一次,覺得幾好食,今晚又想食齋,所以又再嚟過。今次都要等兩三個字,唔知係咪因為星期五晚/大家都認為呢度幾好食呢?原來呢度有得食素食火鍋,本人就從未試過啦,不過就唔係太大興趣,都係點返普通齋菜穩陣d。點了一個二人套餐+ 日式煎素餃子+ 鴿崧跟生菜包+ 羅漢齋炒麵,四人食真係好夠。套餐有:素翅兩碗,菠蘿咕嚕肉,法海圃團及紫米露糖水。菠蘿「咕嚕肉」賣相吸引,食落酸酸甜甜,很開胃,「咕嚕肉」比起真的咕嚕肉較腍,但味道亦相當不錯,炸粉炸得幾香脆可口。鴿崧跟生菜包又係另一推介,像真度極高,有崧子、紅蘿蔔、話梅碎等,幾特別。除咗煎餃子外,其他食物都唔錯,煎餃子既餃子皮太韌,所以麻麻哋。順帶一提,樓下買齋鹵味既客人眾多,味道應該不錯掛。
二月二十九日- 星期五

順帶一提,樓下買齋鹵味既客人眾多,味道應該不錯掛。