2024-08-16 176 瀏覽
最近男朋友一直都加班,好耐無冇陪我出去食飯。前幾日,閨蜜推薦咗一間喺天后嘅餐廳-天空虎嘯,話嗰度嘅阿拉斯加長腳蟹非常好味,強烈建議我哋去試下。啱啱見到男朋友喺屋企打機,我就提議佢陪我一齊去。一入到舖頭,侍應就好熱情咁招呼我哋,仲想我哋介紹佢哋呢度嘅餐單!佢哋得一款主題套餐已經有固定嘅餐點都包喺套餐入面。芝士櫻花蝦鮑魚嘅味道非常鮮甜,加上芝士嘅搭配,味道瞬間提升好多。我同男朋友都特別鍾意呢道菜。蘇格蘭刺身帶子配上海草同西京麵豉,有獨特嘅風味,每一啖都充滿驚喜,非常美味!而日式京蔥豉油陪本地雞酒成為我最鍾意嘅一道。本地雞煮得非常軟嫩,帶有微甜嘅味道,非常開胃!下次一定要帶老豆嚟試吓,佢肯定會鍾意!我哋兩個食得好開心,好耐冇咁放鬆咁樣約會啦。最後,男朋友仲買咗束花俾我,令到呢個夜晚變得更加浪漫溫馨。