2016-06-20 184 瀏覽
近期工作太大壓力,經常想食好嘢“慰勞自己”,😂其實係揾籍口放棄減肥😅,所以去番上次食過既“西餐大牌檔”去Enjoy美食一出就見到呢個好靚既招牌,仲會變色的我地揀左個二人餐,頭盤好豐富呀!有生蠔,鮑魚,日本帶子刺身,聖子刺身仲有好新鮮既蝦,生蠔海水味適中,又夠大隻,鮑魚煮得入味,又唔會好韌,我最鐘意聖子刺身,很爽口,彈牙,滿口鮮甜味,加埋其中一款泰式酸辣醬一齊食仲正!個餐仲包兩杯白酒或紅酒,令到氣氛即時變得浪漫黑松露磨菇湯,好香黑松露味,每啖都有好多切成好細粒既磨菇粒,用心之作燒牛脷,好厚身,好大件,但醃得夠入味,熟度啱啱好,夠冧又香口黑松露煮日本年糕,原來黑松露可以同日本年糕咁夾,日本年糕好煙韌呀!香燒牛肉眼,店員推介三至四成熟,最初以為會太生,但入口又唔覺喎,仲好有口感,好鮮嫩燒澳洲羊T骨,一啲都唔覺得羶,半熟啱啱好,保留肉汁,入口juicy最後仲有我鐘意既cheese cake 送㖭!老公話呢個價錢淨係個頭盤都值回票價喎好想下次再食呀!
一出就見到呢個好靚既招牌,仲會變色的
,很爽口,彈牙,滿口鮮甜味
,加埋其中一款泰式酸辣醬一齊食仲正!
個餐仲包兩杯白酒或紅酒,令到氣氛即時變得浪漫
最後仲有我鐘意既cheese cake 送㖭!
老公話呢個價錢淨係個頭盤都值回票價喎
好想下次再食呀!
  • 松露煮日本年糕
  • 海鮮拼盤