返咗去老家探老爸,唔想煮飯就落街食好西,屋企附近開咗間爺爺雞煲,一於同老爸食雞煲飲啤酒 麻甩一下。老爸平時唔食辣,但一講到食雞煲佢都忍唔住話要返個BB 辣。爺爺招牌雞煲 $218這裏的雞煲果然係招牌菜,足足有成隻雞嘅材料,配料夠晒豐富而且香辣,微辣食落夠晒惹味。雞件肉質鮮嫩多汁,入口麻辣味道濃郁。兩個人食晒成個雞煲好滿足。特選黑豚肉 $78食完雞煲之後加湯就可以食火鍋啦!爸爸說今天不吃牛肉,所以特別選擇了黑豚肉給他,肉嘅味道濃郁,滾兩下就食得。白鱔片 $88我一向對魚興趣不大,但白鱔片我就鍾意食喎!一落湯滾幾秒剛剛熟就最好味道,肉質夠晒柔軟潤滑。麻辣雞煲家火鍋確實係有啲熱氣嘅,一於飲番罐加多寶涼茶清下熱。難得屋企附近有咁好味嘅雞煲,睇怕下個星期都會再嚟開餐囉!

老爸平時唔食辣,但一講到食雞煲佢都忍唔住話要返個BB 辣。

爺爺招牌雞煲 $218

特選黑豚肉 $78

白鱔片 $88

麻辣雞煲火鍋確實係有啲熱氣嘅,一於飲番罐加多寶涼茶清下熱。難得屋企附近有咁好味嘅雞煲,睇怕下個星期都會再嚟開餐囉!

• 爺爺招牌雞煲