2018-11-13 326 瀏覽
係金輝徑果頭開小食店真係要有番咁上下實力先會生存到,一直都好欣賞啲小店黎呢到開鋪,等我地呢啲街坊有多啲野可以試。呢間空姐空牛肉飯店夠膽由深水埗踩入黎元朗開分店,其實係因為果邊都已經有粉絲。佢主打賣既除左連銷店都有賣既牛肉同豚肉之外,仲有雞翼。我個人認為食物款式相似係難免有所比較。豚肉我就未過,呢到幾肥牛肉片勝在味道較甜易入口,無連鎖店既咁鹹同乾身。我最鐘意既係佢既雞翼,隻隻都夠厚肉飽滿,而且煮得夠曬入味,加汁同洋蔥一齊撈珍珠飯食簡直一流。美中不足嘅係洋蔥好食但我食唔夠,亦有時會出現米飯煲得偏濕既情況。特別一提學生同教職員有八五折,而且買滿$20有玄米茶送好抵食。

壽喜燒雞翼飯(小)
2018-11-12
10 分鐘 (外賣自取)
$35 (宵夜)
壽喜燒雞翼飯(小)