2006-07-30 16 瀏覽
是日3:30黎飲下午茶, 已過繁忙時間, 所以食客不多. 但係我地坐低後等左十分鐘都無人擺檯同沖茶, d阿姐好得閒但我地叫極都唔理我地, 已經有d掃興. 終於等到有茶, 但又無menu, 叫阿姐佢好唔耐煩咁叫我地等陣. 終於等到有點心紙, 快快手手o係4:15 last order前落單, 叫左:1) 蜜汁叉燒酥: 好快上檯. 酥皮幾脆, 但唔夠熱.2) 流沙奶皇包: 新鮮蒸起, 夠晒熱, 流沙有好濃蛋黃味, 唔錯, 不過都係海都好食d.3) 燕窩蛋撻: 酥皮蛋撻上放上一小匙燕窩, 真材實料, 不過蛋餡無味, 太淡口.4) 蜜汁燒鱔: 鱔好厚肉, 但骨太大太硬, 而且蜜汁太稀唔夠味.本身仲想叫芝士三文魚撻, 但係賣晒.賣單$144, 唔貴, 但係服務o係美心集團內真係差到貼地.
1) 蜜汁叉燒酥: 好快上檯. 酥皮幾脆, 但唔夠熱.
本身仲想叫芝士三文魚撻, 但係賣晒.