2018-08-08 774 瀏覽
講明係嚟自米蘭人氣菜館的Paper Moon, suppose質素係有我去意大利正宗餐館的質數,佢夠膽開喺租金超高的海港城,我估佢對自己好有信心啦,可惜我係幾失望首先叫左杯mocktail,名叫waterberry,有西瓜同雜莓同另外啲成份,我估佢應該會好清涼好好飲,顏色佢都好IGABLE同鮮艷,點知一飲落去係好酸,成件事好唔MATCH,飲唔到西瓜清甜味,只飲到酸莓味,68蚊好唔值。主菜seafood risotto有青口、帶子同鮮蝦,用蕃茄醬同cream整個醬汁。整體來講係好食,但分量太小,粒青口好普通,好彩帶子同蝦係新鮮,不過如果去第間平少少意大利餐廳食,都一樣食到同樣水準。Tiramisu係失望之作,冇正宗咖啡酒的惹味,食到好少咖啡味,但整體都超甜。講真成舊水咁多,去COVA都食到2件,但人地都係嚟自米蘭,食到正宗味道。
waterberry

Seafood Risotto
粒青口好普通
,好彩帶子同蝦係新鮮

不過如果去第間平少少意大利餐廳食,都一樣食到同樣水準。

Tiramisu
Tiramisu係失望之作
,冇正宗咖啡酒的惹味,食到好少咖啡味,但整體都超甜。
2018-08-05
Seafood Risotto