星期一晚上, 在旺角同男友尋覓食晚飯的地點,去到廣華街,滿心歡喜見到一間食西餐餐廳 "星級扒房 Starry Steakhouse",見到價錢唔太貴,於是就上去試一下!自助沙律吧半自助頭盤主要有沙律吧(菠蘿、哈蜜瓜、西瓜、腰豆、粟米、蔬菜)、螺絲粉沙律、蒜蓉包、薯條無限添食。我同男友點了1.5小時半自助牛扒晚餐 (兩客特級西冷牛扒) $138,仲有半自助頭盤任食、餐湯、飲品和甜品。餐湯是日有磨菇湯和羅宋湯,羅宋湯味道好有蕃茄味,而且有點雜菜在湯裡面,磨菇湯夠濃,好重磨菇味同Creamy,蒜蓉包反而跟湯上會脆,好過出面選半自助頭盤的蒜蓉包,但點湯亦是不錯的。到主菜特級西冷牛扒,男友點五成熟,而我就七成熟 ,雖然是充滿好香炭燒的香味,但是好可惜,我們食落去就一起講好"un"呀,食到中段已經唔想食塊牛扒,反而薯蓉好軟滑同蕃茄粟米好美味,估不到配菜好食過主菜 ><!最後甜品是木槺布甸,比較甜但是味道可以接受!
星期一晚上, 在旺角同男友尋覓食晚飯的地點,

見到價錢唔太貴,於是就上去試一下!
自助沙律吧

螺絲粉沙律、蒜蓉包、薯條無限添食。

仲有半自助頭盤任食、餐湯、飲品和甜品

好過出面選半自助頭盤的蒜蓉包,但點湯亦是不錯的。

最後甜品是木槺布甸,比較甜但是味道可以接受!

2015-08-25
5 分鐘 (堂食)