2015-10-27 7286 瀏覽
因為歐錦棠既介紹太吸引啦, 我地成班同事都好有興趣去朝聖下但係電話長期唔通, 打足成日都冇人聽, 但咁係阻止唔到我地架, 終於發現openrice度可以book檯, 但係都已經要book到一個月之後, 明星既威力真係大。8:30準時到達, 安排左我地去另一間鋪頭, 因為材料已經固定,都冇MENU可以睇, 係米水鍋底, 我地四女一男, 野食有兩條倉魚, 瀨尿蝦(每人2隻), 基圍蝦(每人3隻), 蜆, 蠔(每人2隻), 鮑魚(每人1隻), 蟹(每人1/4隻), 鯪魚滑, 雞, 肥牛, 一d丸同冬瓜,南瓜, 栗米, 油炸鬼~擺到成檯都係, haha我地擺左鯪魚滑落去先, 肉質鮮滑, 比其他火鍋店既好味鮑魚上檯仲郁緊, 連殼一齊滾, 侍應姐姐講5分鐘就可以撈起食, 我地拎錶計時, 夠鐘即刻撈起, 有小小’un’, 但好鮮甜蠔每人得一隻, 有小小唔夠喉xdd瀨尿蝦, 基圍蝦上檯果陣仲紮紮跳, 要用碟蜆同蠔蓋住先得雞, 肥牛, 丸不過不失栗米超甜倉魚切開一舊舊,魚冇腥味,但兩條倉魚太多了, 食唔哂, 打包左一條倉魚走, 走果陣侍應姐姐仲幫我地用膠盒袋起俾我地拎走, 仲以為會好似街市買魚咁, 就咁
因為歐錦棠既介紹太吸引啦, 我地成班同事都好有興趣去朝聖下

我地擺左鯪魚滑落去先, 肉質鮮滑, 比其他火鍋店既好味
蠔每人得一隻, 有小小唔夠喉xdd
瀨尿蝦, 基圍蝦上檯果陣仲紮紮跳, 要用碟蜆同蠔蓋住先得
雞, 肥牛, 丸不過不失
栗米超甜
倉魚切開一舊舊,魚冇腥味,但兩條倉魚太多了, 食唔哂, 打包左一條倉魚走, 走果陣侍應姐姐仲幫我地用膠盒袋起俾我地拎走, 仲以為會好似街市買魚咁, 就咁用膠袋裝起tim, haha
食到最尾, 侍應姐姐叫將冬瓜,南瓜烚熟先, 再撈起冬瓜,佢再幫我地壓爛d南瓜先再加米底落去一齊煲, d粥吸收哂d精華, 再配上油炸鬼, 雖然已經好飽, 但都忍唔住食左一大碗粥
2015-10-22