2019-08-13
今日晏晝我同男朋友去左旺記冰室,晏晝時間真係好多人排隊,入面限時30分鐘所以都唔會等得太過耐。餐廳入面唔算太大,但係枱唔會放得太逼,坐落去唔會太辛苦既今次我就嗌左「叉燒炒蛋飯」同「番茄午餐肉通粉加多士炒蛋」「番茄午餐肉通粉加多士炒蛋」嘅番茄汁真係好濃汁呀,番茄味好重而且汁果邊比較杰,加埋脆卜卜既午餐肉,通粉份量都好足夠,三樣加埋真係好完美呀炒蛋係另一個重點黎,炒蛋炒得好滑而且蛋味好濃,真係好好味呀多士都整得夠脆,包身好鬆軟「叉燒炒蛋飯」係我另一個心頭好旺記既炒蛋真係特別滑同好食,加埋半肥瘦既叉燒,同少少蔥,真係好好味呀,自己就習慣左另上啲汁可以就返喜好落份量。飲品方面我就嗌左「熱檸水」同「姜汁奶茶」,「熱檸水」就同一般茶餐廳一樣「姜汁奶茶」我就嗌左凍同少甜,姜味都夠,不過如果好鍾意姜味既話就建議飲熱的,相信味道會更出整體而言,呢間係值得回頭同排隊既餐廳,而且排隊時間都合理既
整體而言,呢間係值得回頭同排隊既餐廳,而且排隊時間都合理既