2017-04-11
Lava Java食評普遍都幾正面 今日就尼試下係米真係值得一試🤔首先前菜我地叫左一口法式田螺酥盒同煙三文魚凱撒沙律之前係其他地方食過之後念念不忘 結果衣到既一口法式田螺酥盒都冇令我失望 有水準👍🏻沙律就正正常常 雖然冇乜特別但都唔會令你失望主菜我地叫左芝士漢堡配韓色烤肉汁,墨汁帆立貝扁意粉,軟殻蟹南瓜汁意大利飯,法式燒春雞衣個薯條真係冇得輸 炸到好香脆 有小小辣 配燒汁同茄汁 個人就比較中意點燒汁 辣味會出啲 如果唔食辣既朋友點茄汁就可以喇~漢堡包反而麻麻 而且漢堡切開都幾紅 介意既可能就要試其他另外最左手面係袖子沙律 酸酸地幾開胃👍🏻最後會有一小碟泡菜 味道偏辣墨汁意粉正常冇驚喜 但唔會有腥味 所以都可以一試呢個意大利飯係今餐我最中意既 因為有南瓜所以甜甜地 但唔會膩 軟殻蟹都炸得唔錯 非常之值得推介既一道菜!最後我叫左衣杯薄荷朱古力 超!可!愛!我開頭係睇樣叫既 但都好飲😋薄荷同朱古力的比例適中 唔會有一樣特別重味道 飲晒都冇好膩咁 推介👍🏻佢仲有三眼仔架!環境清幽 冇坐到靠入既area所以都好安靜 牆上都會有裝飾品 幾適合同三五知己or一家大細尼食總括而言 Lava Java名
首先前菜我地叫左一口法式田螺酥盒同煙三文魚凱撒沙律 之前係其他地方食過之後念念不忘 結果衣到既一口法式田螺酥盒都冇令我失望 有水準👍🏻 沙律就正正常常 雖然冇乜特別但都唔會令你失望
主菜我地叫左芝士漢堡配韓色烤肉汁,墨汁帆立貝扁意粉,軟殻蟹南瓜汁意大利飯,法式燒春雞 衣個薯條真係冇得輸 炸到好香脆 有小小辣
漢堡包反而麻麻 而且漢堡切開都幾紅 介意既可能就要試其他
另外最左手面係袖子沙律 酸酸地幾開胃👍🏻
最後會有一小碟泡菜 味道偏辣 墨汁意粉正常冇驚喜 但唔會有腥味 所以都可以一試 呢個意大利飯係今餐我最中意既 因為有南瓜所以甜甜地 但唔會膩 軟殻蟹都炸得唔錯 非常之值得推介既一道菜!
最後我叫左衣杯薄荷朱古力 超!可!愛!
我開頭係睇樣叫既 但都好飲😋薄荷同朱古力的比例適中 唔會有一樣特別重味道 飲晒都冇好膩咁 推介👍🏻 佢仲有三眼仔架! 環境清幽 冇坐到靠入既area所以都好安靜 牆上都會有裝飾品 幾適合同三五知己or一家大細尼食 總括而言 Lava Java名不虛傳 幾值得尼試既 叫多啲朋友一齊尼仲可以好似我咁試多幾樣野👍🏻👍🏻