2015-04-10 523 瀏覽
成日聽元朗金田好出名,但因為平日冇幾可去元朗,今次難得有機會黎到,冇理由唔黎試下!呢度最出名係乜? 當然就係長壽司! 當然有叫最愛的三文魚壽司,叫左4舊,真係好鬼長,4舊加埋已經好似“三文魚海”咁,而且刺身都算厚及新鮮,長長既刺身包壽司飯食,口感真係一流。鱆紅魚都唔差,又係長長同肥美新鮮,而且十分夠凍以及一點腥味也沒有,雖然係我心目中始終不及三文魚,但其實都非常好味,而玉子就不過不失,勝在夠長!又係三文魚系列! 今次係花之戀,又係正爆之選,夾個陣要小心,因為兩邊刺身太大塊,兩邊刺身比普通壽司更肥美,一啖食住呢舊肥美既花之戀,真係好開心!又係三文魚,今次真係刺身啦! 比花之戀既刺身更加肥大 ,魚身睇落光滑,既厚身而且冰凍但一點也不腥,一個字,正! 帶子刺身,很鮮甜,而且一點也不韌,毫無雪藏味。之後仲有池魚刺身,池魚口感也不錯,細細粒,配上芝麻及蔥花及醬油一齊食,味道十分正,令道刺魚既鮮味更加突出。呢餐我地真係好“冷”,全部都係凍野 ,蟹子沙津份量很足夠但略嫌醬不夠多,而冷鳥冬就十分不錯,烏冬十分滑及有彈性,而冷麵汁味道不錯,食完烏冬感覺口感十分清爽。最後叫左杯沙冰,很濃的青蘋果味,而且

呢度最出名係乜? 當然就係長壽司!

足八寸長既三文魚壽司

當然有叫最愛的三文魚壽司,叫左4舊,真係好鬼長,4舊加埋已經好似“三文魚海”咁,而且刺身都算厚及新鮮,長長既刺身壽司飯食,口感真係一流。

鱆紅魚and 玉子壽司

,但其實都非常好味,而玉子就不過不失,勝在夠長!

花之戀

帶子and三文魚刺身

帶子刺身,很鮮甜,而且一點也不韌,毫無雪藏味。
池魚刺身

蟹子沙津

冷烏冬

呢餐我地真係好“冷”,全部都係凍野

青蘋果沙冰

最後叫左杯沙冰,很濃的青蘋果味,而且十分解渴,令呢餐晚餐畫上完美既句號。
2015-03-10
足八寸長既三文魚壽司