2023-04-03
沙田開咗間burger,同媽咪去試吓。我哋叫咗兩個lunch set。1⃣️Honbo 1.0 +炸薯球+apple pie Iced tea呢間舖頭招牌漢堡包,有3款不同分量,分別是1,1.5和2.0。 我叫左1.0 有2塊2 oz牛肉,配菜有芝士,洋蔥和酸瓜,配自家特別調配醬汁,好清新好味。牛肉咬落juicy,肉味香濃,唔會好鹹,推介炸薯球,外皮香脆,炸得啱啱好,有薯仔味。加上一杯Apple Pie Iced Tea,個人認為玉桂味略重,鍾意肉桂就啱。2 TERIYAKI CHICKEN 🍔 +Fries+ Mike Lemonade媽咪唔食牛,揀左烤雞漢堡,漢堡麵包夾著照燒雞扒、生洋蔥片和生菜,配蛋黃醬。麵包外脆內鬆軟,生菜算爽口。照燒雞扒肉質嫩,醬油味濃,好大塊扒媽咪食唔晒。最後來一杯mike lemonade,非常清新。原來Honbo入選2020年全球最佳漢堡包專門店至一,果然名不虛傳。
炸薯球,外皮香脆,炸得啱啱好,有薯仔味。
最後來一杯mike lemonade,非常清新。