早前我的同事話我知呢排有間龍蝦主題餐廳好正同埋價錢合理, 我在銅鑼灣附近翻工,由於lunch太趕所以我選擇收工後前來一試呢間龍蝦餐廳。 我7點半左右去到,已經要等位啦,果然名不虛傳。 好彩我係自己一個人收工來試,所以等左10分鐘好快就安排我入座。 (ps. 門口有張好大嘅龍蝦貼紙墻好靚,建議女士們可以上來影張靚相!!) 餐廳主要以簡約為主題,給我的感覺很溫馨,不像是吃龍蝦這種高檔食物嘅地方。 今次我除左龍蝦之外仲想試試海膽飯,因為我同事極力推薦,可惜店員話當天的海膽賣嗮建議下次book台預留海膽。甘好啦,我就嗌左龍蝦包同埋龍蝦玉子燒試。 個龍蝦包唔錯,龍蝦肉面頭一層,入面仲有一層!!!仲有個大鉗肉,成個包無論汁同龍蝦肉我都幾滿意,之後個包仲會跟薯條同沙律菜, 個薯條我覺得無咩特別,沙律菜幾新鮮帶小小酸,好開胃 之後個玉子燒我第一眼就見到印有黑色logo,幾特別。食落去都好有蛋香,味道偏甜,切落去仲有小小蛋汁流出黎,唯一可惜的是龍蝦肉不算太多,不過呢個價錢都算係甘。 當我一個人食完覺得不算飽。建議如果同朋友兩個人來,加多個主食會好D。
早前我的同事話我知呢排有間龍蝦主題餐廳好正同埋價錢合理,
龍蝦玉子
龍蝦玉子