2022-01-09 118 瀏覽
一直都聽過元朗有一間專食蛋治嘅專門店,每一次經過呢度都心大心細想試,不過通常都會因為價錢方面而放棄,係今次又再禁止晚市堂食嘅情況,終於決定試下!呢度果然真係蛋治嘅專門店,各式各樣味道嘅蛋治都有,連皮蛋肉鬆都畀佢納入做蛋治嘅食材,好得意😆 不過因為今次係第一次試所以好保守咁樣嗌咗鮮油芝士肉鬆炒蛋治😋呢份蛋治用一大個飯盒裝住,身為一個雞蛋關注組成員,一打開個盒蛋治嘅賣相真係好驚喜,金黃色晶瑩通透嘅炒蛋上面灑滿芝士碎,完全顛覆我最初聽到蛋治嘅想像😆果然係專門店,炒蛋真係炒得非常香滑,栽培上面頭嘅芝士同埋肉鬆真係非常夾,滿滿嘅炒蛋入面埋藏著方包,方包只係配角,炒蛋同配料先係主角😂 最初覺得呢個價錢食蛋治有啲貴,但係試過就發現真係呢個質素真係值得嘅😁

鮮油芝肉鬆炒蛋治
2022-01-09
5 分鐘 (堂食)
鮮油芝肉鬆炒蛋治
  • 鮮油芝士肉鬆炒蛋治