2022-07-09
荃灣海之戀嗰間多人到傻,以為有間喺左近就好幸福咩? 佢喺沙田圍個位尷尬刀… 買完要行長長一段路返去食🫠🔸Oreo奶蓋珍珠布丁🔸$52原先仲struggle緊試期間限定Oreo系列好,定招牌三色芋圓系列好🤯材料有:Oreo|珍珠|布丁|可可豆乳|奶蓋食第一啖已經嘩出嚟,比佢個超厚奶蓋嚇到了❗️係濃濃嘅芝士+乳酪味🧀🧀 質地好厚實挺身。除咗以前自己做茶飲店不惜工本整嘅奶蓋之後,幾耐未食過用料如此慷慨嘅高汁奶蓋🥹🫶🏻再挖深啲 第二啖震驚到我味蕾嘅係豆味香濃嘅豆乳布丁❗️試想下在眾多配料溝埋嘅情況底下,豆香味都可以跑出 真係好厲害👍🏻👍🏻其他部分嚟講 Oreo碎比得充足,珍珠份量剛好唔會食滯人。唯一覺得個可可豆乳嘅🍫味 有啲格格不入🙈[總括而言]終於見識到佢製作豆品嘅功力🤩 我會想再行兩轉去試埋人氣#鮮芋泥豆乳 同#三色芋圓系列。另外好欣賞佢哋嘅包裝,好可愛體貼 Oreo餅同oreo碎會分開裝,有塊膠壓住等啲配料唔會瀉 Respect🫡
🔸Oreo奶蓋珍珠布丁🔸$52
材料有:Oreo|珍珠|布丁|可可豆乳|奶蓋
食第一啖已經嘩出嚟,比佢個超厚奶蓋嚇到了❗️
係濃濃嘅芝士+乳酪味🧀🧀 質地好厚實挺身。
再挖深啲 第二啖震驚到我味蕾嘅係豆味香濃嘅豆乳布丁❗️
其他部分嚟講 Oreo碎比得充足,珍珠份量剛好唔會食滯人。
唯一覺得個可可豆乳嘅🍫味 有啲格格不入🙈
[總括而言]