去完朋友屋企,就喺附近搵間茶記叫「街坊茶記」醫醫肚先。門面整咗霓虹燈招牌,裏面又夠晒光猛,環境都幾整齊乾淨。入到去,店員已經好殷勤地招呼,感覺都好親切,就好似左鄰右里既咁,會介紹返當日嘅菜式啦,呢啲天氣啱食啲乜嘢啦咁...都幾friendly..最後同朋友叫咗兩客晚市套餐。店員好快手即刻奉上2碗野葛紅蘿蔔豬骨湯,飲落好足料,好夠火候,啱晒啲屋企冇湯飲嘅朋友丫🙈。▶️豉汁蒸倉魚$78成條魚都整好滑身,一啲都吾鞋,再配埋佢獨家秘製豉汁,帶出條魚既鮮味,真係勁岩送飯呀。▶️蜜椒薯仔牛柳粒$68啲牛柳粒煮到好軟腍,啲青椒🫑、洋蔥同薯仔都炒得好香口、入味,味道好出色,值得一讚。所有晚飯set 都配白飯、例湯、咖啡/茶,呢個價錢,呢個質素,呢個份量,真係對得住所有街坊丫。📍將軍澳至善街5號雍明商場地下4號舖

▶️豉汁蒸倉魚$78

▶️蜜椒薯仔牛柳粒$68