2018-04-12
無論樓上或地下鋪,旺角同太子越來越多cafe,要揀真係好困難。好彩朋友曾經介紹過幾間係太子出色嘅cafe shop。今日就同女朋友食朋友推薦嘅cafe paradise。餐廳顏色以藍白為主,最吸引我既地方係呢個相片牆,每張相仲寫埋日期,非常有紀念價值。另外餐牌設計別出心裁,打開餐牌會見到一個立體旋轉木馬pop up。我同女朋友每人叫一個set dinner。set dinner附送餐湯,沙律加甜品,價錢亦非常合理。餐湯同沙律好快送上,忌廉湯夠晒稠身,沙律亦好Fresh。我哋仲叫多咗個小食,呢個芝士焗免治雞肉棒口感頗似麥樂雞,肉質唔乾身,加埋芝士真係非常邪惡!等豬手上菜嘅時候比較耐,但上菜嗰刻就知道等待係值得。一睇外型已經見到豬皮炸得非常香脆,肉質非常幼嫩,唔使點任何醬汁已經好好味。最難得嘅係豬手炸完之後仍然充滿肉汁。分量亦非常大,十分抵食。有女朋友嘅出現代表我逃不過辣味嘅魔掌。女朋友叫咗香辣鮮蝦意大利飯,唔算太辣,辣味非常香,仲有我鍾意既炸蝦添。職員非常細心,豬手上菜時問我地一齊食定點,分配好啲刀叉。成個晚餐最令我印象深刻就係香脆豬手,對我而言,cafe paradise係我暫時食過最
職員非常細心,豬手上菜時問我地一齊食定點,分配好啲刀叉。
成個晚餐最令我印象深刻就係香脆豬手,對我而言,cafe paradise係我暫時食過最名副其實嘅香脆豬手。加上晚餐價錢不算太貴,誠意推介cafe paradise。