2018-11-13 88 瀏覽
做嘢咁辛苦得閒梗係要出嚟抖下啦。銅鑼灣珍珠奶茶嘅選擇有好多,同一條街上邊買珍珠奶茶嘅可以連住三四間。而黑糖珍珠奶茶當中最出名嘅可以話係老虎堂。我去到嘅時候四點幾,咁啱冇乜人排緊隊,前面淨係得六個人,當我買完嘅時候,後邊已經有十幾個人排緊隊,所以真係好睇彩數。如果趕時間返office嘅話,其實旁邊都仲有好幾個選擇。落咗order要等十幾個號碼,但事實上等十分鐘就有得飲啦。今次我叫咗珍珠厚鮮奶,杯嘅外邊有老虎斑紋,上下搖十下前左右就可以飲。鍾意大粒珍珠嘅朋友可以叫波霸,我自己叫珍珠,鍾意細粒唔使咬,黑糖味同奶味都好重,珍珠有黑糖味,有趙口唔會太軟。值得一提,老虎堂係可以用八達通俾錢,但係旁邊嗰間淨係可以用現金。

珍珠厚鮮奶

2018-11-07
15 分鐘 (堂食)
珍珠厚鮮奶