2018-01-03 83 瀏覽
由佢上年開既時候已經想食,可惜成日都忘記左佢。今次終於都嚟食到,令全日都滿心期待平日夜晚7點半左右,4個人唔使等位就可以入去坐位唔多,但枱與枱之間都幾近韓國餐廳既餐具當然係有少少韓味第一樣嚟既就係好多人介紹既大醬五花肉熔岩比薩($198)。我原本都好期待,點知我地4個都覺得中左伏的而且確,啲芝士係好多,可以拉到好長既絲~~但可惜既係好睇唔好食上枱已經唔熱,芝士只係量多,但一啲都無熔岩既感覺拉完成舊香口膠咁,無論口感同味道,都唔討好朋友都係鐘意芝士之人,但對住依啲芝士,都真係食唔落第二個就係韓式海鮮薯泥比薩批($168)依個夠熱,芝士味又濃啲,好食得多不過一路食,只係食到薯泥,海鮮就唔多見西蘭花食落好清新,令到成個批無咁膩食依個批既時候,唔知點解個店員好急想收走未食完就想收走,阻止左一次,第二次見得番少少,就由佢收走左原本想嗌煎大餃子,但佢話已經無賣,取以代之既係四隻細餃子雖然話細,但其實都大過一般係街食既餃子味道似超市買到既韓式粉絲餃子,不試也可最後再嗌多左個鮮蜆湯($138)份量好多,每人飲完一碗之後都仲有,而且有十幾粒蜆肉不過有一半既蜆肉都係有殻。。湯既味道無乜特別,飲唔出有蜆肉既

平日夜晚7點半左右,4個人唔使等位就可以入去
坐位唔多,但枱與枱之間都幾近

韓國餐廳既餐具當然係有少少韓味

大醬五花肉熔岩比薩

的而且確,啲芝士係好多,可以拉到好長既絲~~

但可惜既係好睇唔好食

上枱已經唔熱,芝士只係量多,但一啲都無熔岩既感覺
拉完成舊香口膠咁,無論口感同味道,都唔討好
朋友都係鐘意芝士之人,但對住依啲芝士,都真係食唔落

韓式海鮮薯泥比薩批

第二個就係韓式海鮮薯泥比薩批($168)
依個夠熱,芝士味又濃啲,好食得多
不過一路食,只係食到薯泥,海鮮就唔多見
西蘭花食落好清新,令到成個批無咁膩
食依個批既時候,唔知點解個店員好急想收走
未食完就想收走,阻止左一次,第二次見得番少少,就由佢收走左

韓式煎大餃子

原本想嗌煎大餃子,但佢話已經無賣,取以代之既係四隻細餃子
雖然話細,但其實都大過一般係街食既餃子
味道似超市買到既韓式粉絲餃子,不試也可

韓式鮮蜆湯

最後再嗌多左個鮮蜆湯($138)
份量好多,每人飲完一碗之後都仲有,而且有十幾粒蜆肉
不過有一半既蜆肉都係有殻。。湯既味道無乜特別,飲唔出有蜆肉既鮮甜

成餐最好味就係依枝蜜桃汽酒($38),無味酒味,蜜桃味好重
原本只係嗌左兩枝,最後每人都嗌左一枝

埋單差唔多成八百蚊
依個價錢,但咁既質素實在唔抵
只係得薯泥比薩批同枝酒係好食,嚟一次貪下新鮮就夠了~

2017-12-18
韓式海鮮薯泥比薩批