2016-05-02 431 瀏覽
好耐無打邊爐啦!襯天氣仲未熱得哂, 梗係要打返餐好既!因為我地行十人, 所以嗌左一條魚同一個足絲雞湯底鍋補補佢!店員話佢地係用新鮮既石班去做烤魚,所以價格比其他地方貴少少,但我覺得都抵食既,因為魚好大條, 好新鮮, 我自己就食唔到咩泥味既亦唔覺得腥。魚係先煎過外皮,再慢慢炆熟,配料有芫荽,菇菌,唔同既辣椒,大豆牙,唐茜芹。出奇既係佢竟然唔係好辣, 只係酸酸地仲有啲甜味!魚肉嫩滑,魚骨又唔多,驚食到魚骨既朋友仔可以放心去食魚肉。至於個烏雞湯, 勁多花膠,都算大隻!個湯好入味,未開始打邊爐就已經飲哂啲湯咁濟XD!隻烏雞比較細但啲肉都幾滑!唔錯!配料方面,個人認為牛肉好出色,一間好食既火鍋牛好唔好食真係會影嚮下次會唔會再黎食,而佢呢個牛最正既就係做到脂肪比例分佈得好好,食落有牛肉,好正!其他配菜就同坊間差不多,另外祁叫左蟶子同蜆,都好新鮮,如果唔係點對得住"海鮮"火鍋呢個朵啊!
好耐無打邊爐啦!襯天氣仲未熱得哂, 梗係要打返餐好既!

因為我地行十人, 所以嗌左一條魚同一個足絲雞湯底鍋補補佢!

2016-04-13