2016-07-01
一直都以為這間食店是餐廳,今日才知是大集團其中一間食店分支。今天晚上因為玩得晚一點,所以想在將軍澳食夜宵,但發覺原來將軍澳夜宵的選擇很少,所以選擇到坑口,因為那邊有幾間街鋪,收工時間比較夜。最後選擇這間店,這間食店大部分人都選擇打邊爐,但佢唔係任食的,我和朋友只想填一填肚子,所以都沒有想打邊爐的意欲。我地選擇小菜,但發覺小菜的款式真是很少,大部分都是海鮮、貴價菜,小菜價錢都唔算便宜,我地選擇了酸甜黑臀肉,因為胃口大開,所以想吃些刺激性的食物,再加兩個白飯,應該點都夠(其實係因為菜式唔合心意)。這碟肉送來時,坦白講,真係好失望,很細呀!68蚊一碟的菜餚,好像只是一個人吃,好彩我地只想填飽肚子,如果真係很肚餓,可能三個都唔夠飽。講回食物方面,醬汁不過不失,那些肉其實根本食唔出有咩口感,因為根本沒有肉味,只有酸甜味,配菜都算多,那就一半肉一半菜,平均點都好。那些待應忙於收拾,我們點了白飯很久都未送到,最後追左三次先到,不過我都明白,清楚是返晚更必做的事情,所以不會計較,不過老實說我唔會再去。因為佢地的菜式太名貴。好似動不動就幾百元。都唔算係小廚囉😛
我地選擇小菜,但發覺小菜的款式真是很少,大部分都是海鮮、貴價菜,小菜價錢都唔算便宜,我地選擇了酸甜黑臀肉,因為胃口大開,所以想吃些刺激性的食物,再加兩個白飯,應該點都夠(其實係因為菜式唔合心意)。 這碟肉送來時,坦白講,真係好失望,很細呀!68蚊一碟的菜餚,好像只是一個人吃,好彩我地只想填飽肚子,如果真係很肚餓,可能三個都唔夠飽。
都唔算係小廚囉😛