2015-07-01
今日同fd慕名而黎,book左5點半,遲左少少,但佢話都係食到7點半,5係坐低開始計。因為要分秒必爭,所以冇點影相。送ge八色燒肉好快到,雞肉冇咩特別,豚肉太多肥膏,5多想食。3選1選了大頭蝦,ookk, 冇咩特別。叫ge牛粒好韌,又多肥膏,叫得太多好後悔,5推薦。薄牛就係咁"必"血水,冇咩醃味,都係點醬油加味。扇貝一開始個兩粒幾大同肥美,但第2round開始會縮細同質素變差。金菇同奶油粟米就係金菇粟米ge味,冇特別,奶油味5多覺。豬頸肉又脆又嫩,幾好食~雞翼好難燒,變焦炭了~燒波蘿好食,酸酸地,好juice,叫少左,不過個人認為無一間燒波蘿係5好食ge……刺身只點了三文魚,普通質素,切得好5掂,切成長條形,扁平咁瞓係蝶上,四四方方好難夾,口感亦麻麻,我係用筷子戳黎食架,而且第2round魚片上有魚鱗一片,有d5小心~送ge生菜洗得5係好乾淨,有d泥黏附係上面~likeFB有得任飲汽水(但由始至終都無人check我地有冇like) ,不過得7喜百事之流,餐牌上單點雪碧個d要18蚊,其實我想飲日本茶,不過好似冇,定係有得叫我5知la~點了魷魚同天婦羅蝦,魷魚好細好乾,5好食,天婦羅個炸粉
因為要分秒必爭,所以冇點影相。
3選1選了大頭蝦,ookk, 冇咩特別。
叫ge牛粒好韌,又多肥膏,叫得太多好後悔,5推薦。
薄牛就係咁"必"血水,冇咩醃味,都係點醬油加味。
金菇同奶油粟米就係金菇粟米ge味,冇特別,奶油味5多覺。
豬頸肉又脆又嫩,幾好食~
雞翼好難燒,變焦炭了~
送ge生菜洗得5係好乾淨,有d泥黏附係上面~
點了魷魚同天婦羅蝦,魷魚好細好乾,5好食,天婦羅個炸粉5好,好油又5脆,我之前食個幾間都好過佢~
雞軟骨一開始叫左6件,第2round叫左一件,但未見佢出現過,5知點解~
羊架ge架係一條肥膏,可以撕走,食剩低ge肉~
蝦應該幾好食,我個fd中意~
牛舌幾好食,但放得有d亂,疊埋一齊上,黑椒蒜蓉放5均~
係呢度緊急插播,個爐有d危險,如果你個網5換,燒耐左,油脂皮肉黏係上面,好容易着火,真係好大火下架,好驚驚,呢個時候要熄左火先,用你個口吹熄網上燃燒ge火,冇氣如我,係吹5熄架,但我個fd可以吹熄,不過都要吹幾下~
PS:燒肉用ge燒烤鉗好5省力,女仔用一陣就會好攰,我覺得已經可以用黎鍛煉臂力,所以最好搵男士代勞~
服務方面,有個姐姐好熱心,幫我地加醬汁,拿走d碟,補返個桶裝垃圾~
但食物擺放方面,一開始仲會5同款之間分隔開,但後來就炒埋一碟上了~
上菜速度少人個陣幾快,多人就要等等,但冇點漏單,除左傳說中ge雞軟骨~
臨走前要問佢攞雪糕,雀巢朱古力味(點解冇其他揀><) ,融融地,要快d食~
不過催人走太熱心,一分鐘催左兩次,真係到時間就趕人,其實我地冇拖架,爐都熄左,又冇再燒,已經行動緊,但剛催我地走ge姐姐都未走遠,又俾人催
牛肉5好食,豚肉又多肥膏,醃味又冇咩,真係失望左d, 俾中評,算係我期望太高~