2018-12-13
前排同女朋友食完養心殿既佐敦分店,試完個美人鍋一直心思思想試埋個養生鍋,結果今日經過開尖沙咀就決定食多次養生鍋。尖沙咀分店既室內空間非常寬敞,每枱客之間都有足夠空間,仲有屏風隔開由於同女朋友都係愛辣之人,所以麻辣鍋底係鐵膽,再加上今日既主打-養生鍋!湯底非常鮮甜滋補,用上大量既人參做配材,直頭覺得一路食就一路補!女朋友飲湯都飲得開心而麻辣鍋同出面一般既麻辣湯底唔同,由於加左各種香料同藥材,食落唔會得個麻字同辣字。鴨血同凍豆腐都加左入去,又多兩樣野食~蟹籽墨魚滑全手打,想食幾大粒自已決定日本廣島蠔味道幾鮮,食落唔會有苦澀味麻辣牛肉餃每次黎都必食,咬落啖啖麻辣牛肉香味,非常惹味羊肉片切既厚度岩岩好,恰一恰就食得,滿口羊肉味台灣空運青江菜第一次食,原條菜恰大大條,十分鮮甜爽口總括而言,兩個人食到飽埋單都係$7××,已經係回頭客食第二次,全因湯底足料夠味,食材新鮮,重有地方夠大坐得舒服👍👍
蟹籽墨魚滑
全手打,想食幾大粒自已決定
日本廣島蠔
味道幾鮮,食落唔會有苦澀味
麻辣牛肉餃
每次黎都必食,咬落啖啖麻辣牛肉香味,非常惹味
羊肉片
切既厚度岩岩好,恰一恰就食得,滿口羊肉味
台灣空運青江菜
第一次食,原條菜恰大大條,十分鮮甜爽口