2023-04-14 814 瀏覽
第一次難食到要寫食評 見呢間咁多好評 放工就黎呢間到食dinner 有圖為證 真係有幫襯但呢間其實唔平 淨烏冬最少都40幾蚊 跟餐就成100幾蚊 唔明點解會有人話CP值高加上 真係唔好食 同屋企都煮都ge 水準差唔多 我老母整得好食過佢 我係食魚湯豆乳烏冬加鯖魚 湯冇魚味冇豆漿味 得味精咸味 加上佢烏冬其實好多 所以湯係好杰 食左幾啖已經冇晒食慾 同好口渴 烏冬本身就好一般 冇想像中煙靭 又或者係我副牙太大?咬得大力 一咬 就斷晒(係淋左果隻斷左ge 感覺)鯖魚魚油係好香 但皮唔脆 係淋晒 肉都偏實 食完條魚都飽左 但流心蛋係好食的我男朋友果份我冇影到相 但佢個烏冬貴我廿幾蚊 只係多左隻蛋 湯係一樣味 但隻蛋就特別d 蛋白係發起左 蛋黃應該係另上 但撈埋個湯 變到好杰 見到都唔開胃 佢都食剩左(p.s 可能蛋太生 男朋友食完即刻去左APM瀨屎)我冇試佢個關東煮 唔知點 但睇我男朋友個樣 應該一般唔知係咪我地8點半先入去食 已經尾聲 所以d質素咁差 但完全唔覺值呢個價 咁不如我係屋企煮 唔會再幫襯

2023-04-14