行完黎到大角咀搵野食,見呢間好似好多人,咁岩朋友又想食滷味就入黎trytry la,點知。。。。首先入面非常非常之嘈,係舊式酒樓既風味,老闆陪客人飲酒,客人全部都係四五十歲年紀既,我同朋友變左幾個非常特別既後生,裝潢簡約酒樓feel,坐得都舒服既,服務同招呼都係唔錯既,滿懷期望咁等住啲餸上枱啦嗌既餸唔多,但都係招牌同推介,可惜失望到底,唯有個雜菜煲同枱面辣椒油係出色招牌鵝片拼豬腩肉$228鵝片浸皮唔錯,但係個肉係鞋口的,仲要唔夠實淨同唔彈牙,同一般街巿買既無異處,咁點解要黎比咁貴既價錢食,滷水十太鹹,雖然唔係拎黎飲,但浸左落鵝片到而又唔令個鵝片上味果下犀利,得個鹹字,中肯講返,豬腩肉反而比起鵝片好味好多,我自己本身唔鍾意食肥野,但都食左幾塊,襯底既豆腐就味道不過不失,滑溜既,可惜一夾就散,敗筆豉汁鵝腸$128本來係嗌豉椒炒既,但係黎到佢比錯左,有冇攪錯!朋友太餓費是再等15mins於是照食,一食就後悔了,豉汁同鵝腸冇撈埋過一齊,只係個汁掛左係腸上面,冇入味亦唔配搭得好,都係果句,平時我老豆街巿買果啲出色過佢好多好多,失望之極魚腐鮮竹雜菜煲$98啲招牌係劣食,估唔到呢個雜菜煲反而令我食指

招牌鵝片拼豬腩肉$228
鵝片雙併(豬腩仔)

豉汁鵝腸$128
豉汁鵝腸

魚腐鮮竹雜菜煲$98
啲招牌係劣食,估唔到呢個雜菜煲反而令我食指大動,個魚腐係靚料同夠彈牙,而個鮮竹都係靚野,入口就咬到果種正既口感同淡淡鮮竹味,唔似坊間啲好膠好易一夾就爛果啲,個湯底亦清甜可口,呢個菜煲就值得喇
魚腐鮮竹雜菜煲
白飯
2023-02-23
10 分鐘 (堂食)
魚腐鮮竹雜菜煲