2011-03-27 103 瀏覽
一直聽聞新記芝士麵和星座冰室蕃茄麵很出名,鎖定了芝士麵,相約幾名友人來新記試試~舖頭外面貼了好多明星相,不過大部份都係N年前影的。由於店內已坐滿,我地坐咗響店外的加枱,還好地方乾淨光猛,坐外面都OK。坐低後,待應姐姐放低兩份餐牌,叫我地睇完後自己入去ORDER。豬頸肉芝士汁撈公仔麵︰公仔麵白烚的,芝士汁好普通,沒有特別香濃,配上幾片少少的豬頸肉,37蚊其實都幾貴。芝心丸芝士汁撈公仔麵︰平時打邊爐的芝心丸,不過係炸GE,配白烚公仔麵同芝士汁。蜜汁龍鬚︰醬汁甜甜地幾好味,上面撒了點芝麻,不過魷魚鬚好硬,可能煮得太耐。瑞士汁雞翼︰其實係普通豉油雞翼,雞翼好大隻好嫩滑,但係一D都唔入味。一試無防,但千祈唔好抱太大期望~
舖頭外面貼了好多明星相,不過大部份都係N年前影的。

一試無防,但千祈唔好抱太大期望~
豬頸肉芝士汁撈公仔麵
蜜汁龍鬚