2017-04-02
見到報道話有一間好出名嘅川菜開咗嚟香港,咁就一於同朋友一齊地食餐好嘅辣野先來個兩小碟係腰果同埋豆腐乾。腰果都幾香口,豆乾豆味濃郁小小辣,味道尚可蒜泥白肉同夫妻肺片就一定要叫架啦食川菜!蒜泥白肉味道偏甜,我同朋友都覺得唔係好夠辣。腩肉肥瘦相間都叫唔錯,好普通咁。夫妻肺片切得比較薄,師傅刀功都幾好。不過就唔夠麻唔夠辣亦唔夠香,又係好普通。辣子雞,雞嘅份量得好少又好細碎,又炸得唔夠香,完全唔夠香口。雞味又係冇乜,肉質老!麻椒同花椒嘅香味又唔夠,好失色…本來以為我哋兩個女仔已經夠食…結果呢,就要叫多個水煮桂魚片水煮桂魚片就做得唔錯,魚片本來質素就高,水煮完依然食得出好鮮甜,水煮就夠麻夠辣。不過要三百幾蚊就貴咗啲總括來講就名過其實,裝修的而且確係幾好,如果係俾遊客食應該唔錯嘅
蒜泥白肉同夫妻肺片就一定要叫架啦食川菜!