2021-10-09
🇭🇰呢間美國過江龍連鎖漢堡包店~有好多人好多明星都講過話好好食🤔甚至話係No.1漢堡飽。。我食完之後一啲都唔認同呢句說話🤣而且唔會再食第二次😂Cheese burger($85)可能我個人唔太喜歡鍾意食濕濕地嘅包皮🤣我個人鍾意食有烘過的麵包多d😳仲要佢用錫紙包住 呢個設計只會令到個包更加容易淋~雖然佢有好多種配料可以揀 令到個口感豐富好多 btw最緊要係嗰塊牛 佢嗰塊牛唔係我想像中咁juicy😢而且我覺得甚至算係有啲鞋。。唔明白點解坊間有人吹捧到佢咁好食。。勁失望真係🥲薯條🍟標準size($50)薯條超級香脆 食得出係用新鮮薯仔 而且即炸 如果想過吓口癮 我建議你都係嗌翻細size 因為我嗰日兩個人食都食唔晒🤣Strawberry milkshake($55)又係聽人哋講一定要嗌 期望越大失望越大😂超級無敵勁甜 我都唔係好怕甜嘅人 我飲咗呢杯幾啖已經頂唔順😂😂飲到喉嚨有啲渴 完全係死甜。。。。總括而言呢間野我唔會食第二次 而且都相對來講唔係平~如果係同樣價錢 我會選擇小店 會好食過呢間好多🤣通常呢啲過江龍漢堡店 都係得個名🥲食過好幾間都係咁。。可能每個人口味唔同掛🤣如果相比下 我會覺得
Cheese burger($85)
薯條🍟標準size($50)
Strawberry milkshake($55)
總括而言呢間野我唔會食第二次 而且都相對來講唔係平~如果係同樣價錢 我會選擇小店 會好食過呢間好多🤣通常呢啲過江龍漢堡店 都係得個名🥲食過好幾間都係咁。。可能每個人口味唔同掛🤣如果相比下 我會覺得連鎖來講 shake shack好食過呢間好多🤣
🌟推介分數(0.5/5)
📍 Five Guys (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 3樓301B-302號舖