2024-01-24
魚一壽司🌟免治雞肉棒串🌟本鮪丼🌟加拿大海膽手卷🌟唐揚炸雞🌟茶碗蒸最近成日都想食吞拿魚,但係有陣時夜晚唔知邊度有得食,上網見魚一壽司嘅comment都唔錯,就去試下la,點知又有啲驚喜wo。因為目標係食吞拿魚,所以叫咗個本鮪丼。一嚟到就覺得超級靚,有三大塊大拖羅同埋兩片赤身,再加上好大份吞拿魚蓉。每一塊大拖羅都係超級厚切,入口即溶,油脂味好香。吞拿魚蓉同赤身都好新鮮,食落兩款都夠鮮甜,加上少少醬油成碗飯都食晒呀。我仲order咗個免治雞肉棒串,次次食日本嘢都必點,呢一間嘅雞肉棒串係有雞軟骨嗰種,所以食落去口感好脆,而且配嘅生雞蛋嘅quality幾高,有蛋香味,加埋雞肉棒串係perfect match。嗰一晚仲好好彩咁遇到師傅蒸多咗茶碗蒸,所以每一台都送咗一碗,茶碗蒸燉得好嫩滑,隔離左右都食得好開心。
🌟免治雞肉棒串
🌟本鮪丼