2018-12-19 117 瀏覽
平時好少咁快ENCORE 同一間餐廳, 不過今日好特別,佢地攪左個吞拿魚解體表演 + 自助餐的活動。搵左一個鐘意食吞拿魚既朋友仔一齊去。$580 一位, 我食完之後覺得超值呀!去左日本好多次,都冇機會睇到吞拿魚解體表演 ,今日竟然係香港睇到~~聴聞佢地集團都係第一次攪,好慶幸可以參與。師傅用日文解釋,經理用廣東話翻譯。師傅原來係壽司廣集團既老闆兼總廚,老闆親身上陣,可見呢個活動佢地幾重視。今日條吞拿魚有大約54KG,一個人真係拎唔起喎。介紹話原來吞拿魚有7,8個品種,今次用黑吞拿魚,算係較高級的一種。切完個頭,師傅會慢慢解釋,有個叫"腦天" 既部位,近頭頂,只可切出2小舊咋。另外仲有面珠位,又係勁珍貴切開左個身,肉色好靚,粉粉的。師傅指出大TORO,中TORO,同赤身既位置。我至愛既吞拿魚腩蓉原來咁樣挖出黎平時既壽司吧枱位,搖身一變變左自助餐位,放滿不同既食物吞拿魚沙律因為掛住睇表演同不停食,所以唔係影左好多食物,當中唔少得即切新鮮吞拿魚刺身,其實仲有幾款炸物,湯,壽司,刺身,沙律,迷你漢堡扒,甜品有2款蛋糕,中途又每枱派頭先挖出黎既吞拿魚蓉做既手卷,最後仲可以點烏冬或SOBA。除左食

聴聞佢地集團都係第一次攪,好慶幸可以參與。

另外仲有面珠位,又係勁珍貴

切開左個身,肉色好靚,粉粉的。

師傅指出大TORO,中TORO,同赤身既位置。

我至愛既吞拿魚腩蓉原來咁樣挖出黎

平時既壽司吧枱位,搖身一變變左自助餐位,放滿不同既食物

吞拿魚沙律

因為掛住睇表演同不停食,所以唔係影左好多食物,當中唔少得即切新鮮吞拿魚刺身,其實仲有幾款炸物,湯,壽司刺身,沙律,迷你漢堡扒,甜品有2款蛋糕,中途又每枱派頭先挖出黎既吞拿魚蓉做既手卷,最後仲可以點烏冬或SOBA。

除左食得飽飽,仲長智識既一晚,十分滿意!
希望佢地攪多D 不同活動啦~
2018-12-14
  • 吞拿魚