2022-11-14
餐廳嘅環境非常特別,嚟到先知道係同我至愛嘅蘇媽蘇媽同系,入口就係吧,但係內裏仲有蘇媽,蘇吧門口仲有幾張歐多牙嘅枱,可以拎杯酒出嚟呼吸吓,個拱形欄河好有南洋嘅風味。Oolong gin fizz,呢杯烏龍氈酒 cocktail 有三款口味可以選擇,分別係青瓜、西柚同埋橄欖,我哋揀咗西柚味,烏龍茶方面用上咗凍頂烏龍,面頭嘅氣泡帶有清新嘅西柚香氣,伴隨著強烈嘅烏龍茶味餘韻, 氈酒味道濃烈,調酒師一啲都無輕手,酒味、西柚同烏龍嘅味道平衡,係一杯相當出色嘅 cocktail。Seafood platter,海鮮拼盤宜家做緊 promotion 雖然只係賣 299,但係陣容都相當鼎盛,有新鮮海蜆、帶子、鮑魚同埋原隻龍蝦,帶子鮮甜,海蜆仲帶有少量嘅海水味,佢跟機有檸檬同埋 wasabi,我覺得帶子可以就咁食,龍蝦就可以落少少檸檬汁,龍蝦頭嘅蝦膏都唔少,美酒配海鮮,係令人非常滿足嘅一餐。