2015-05-03
今日朋友話想食點心甘啱朋友介紹過呢間, 於是就坐左入來間舖唔係好大得五六十個位到. 一入到去話兩位, 個侍應就話要搭枱介唔介意, 我望一眼周圍, 又真係幾爆. LUNCH 時間,兩個男人無所謂啦坐低我地叫左:1)鮮蝦長春卷口感好, 脆, 芝士加蝦配合得好好, 食得出係新鮮炸既2)黃金糯米雞好特別, 一開始我地仲以為上錯菜, 原來佢個皮唔係用荷葉而係用雞蛋整既, 好香蛋味, 好食3)豪隍蝦餃皇一籠得兩位, 不過個皮好薄, 隻蝦好大, 19蚊兩隻可以接受4)黑松露賽螃蟹餃黑松露配蝦, 一絕, 未係其他酒樓食過, 創意值得一試5)上素蒸粉果餡料足, 爽口, 好食6)黃沙豬瞤腸又係一個未食過既配搭, 有驚喜, 口感有D沙沙地, 不過脂肪會好高…..7)鮮蝦腐皮卷好脆, 又係個句, 新鮮炸起總括,食物質素極佳, 服務茶餐廳以上酒店以下, 地方有D細, 不過今時今日香港地仲要係尖沙咀, 租貴地方細就一定家啦, 大家香港人体諒下
坐低我地叫左:
1)鮮蝦長春卷
口感好, 脆, 芝士加蝦配合得好好, 食得出係新鮮炸既
2)黃金糯米雞
3)豪隍蝦餃皇
4)黑松露賽螃蟹餃
黑松露配蝦, 一絕, 未係其他酒樓食過, 創意值得一試
5)上素蒸粉果
餡料足, 爽口, 好食
6)黃沙豬瞤腸
7)鮮蝦腐皮卷
好脆, 又係個句, 新鮮炸起
題外話/補充資料:
P.S 男人食飯, 個口食先, 所以無相
P.P.S 同場加映: "師奶發爛楂"
話說要同我地搭枱既係2個C9, 我先來佢後到, 一來到枱邊一聽到要搭枱即刻黑哂面, 又話唔坐又話乜話物, (我都唔係好樣衰啫:yuk:) 人地個侍應都低聲下氣SAY SORRY, 話午飯時間比較忙, 所以需要搭枱, 你係甘留難人地做乜?人地都係打份工, 你食個幾十蚊野(偷睇左佢張單真係幾十蚊)當自己係大老闆咩?
其實佢可以選擇唔食, 但係佢又坐低, 之後就不斷甘係我地耳邊放烏蠅, 又呢樣唔好, 又個樣唔得, 又話人地老闆要搭枱唔道德,賺錢要賺到盡. 大嬸呀人地真金白銀做生意, 更係要賺錢架啦, 你估開善堂呀, 你唔話下D業主收租收到盡甘唔道德?
就係甘, 餐飯就係把口享受, 隻耳難受甘渡過左:sick: