事發: 2008 年4月25日出糧日人數:4條Queen + 1 小Queen好久前試過book位,要waiting list, 於是決定擇日從賽 今日專車而來Dinner,今次book 好位,不須5分鐘可以進入,坐底決定一人叫一樣野,唔使煩 小食:焗薯皮: 括野薯肉, 一邊加上煙肉, 另一邊係青紅椒, 無乜特別, 本人對2 種食材都不喜歡, 所以唔鍾意呢個小食蒜蓉包: 幾香口, 食完都無成口(香)氣…. 阿so 推介Rub: 同事不廢吹灰之力已經切開約10件, source色好紅有似中式乂燒醤cover 晒d 肉味, 唔知有無用野”拿”過, 不過都幾林身, 但此終都係要用手食同比較煩, 我又唔想洗手, 於是食左一件便決定放棄香草燒羊架: 得個2小件, 收成$98, 好離譜下…. 都無乜蘇味; 但又唔夠香,加左芥末先”調得起羊味, 佢係個餐牌到加個(小) 字, 叫小羊架好d, 唔好誤導食客得架! 三文魚+mushroom白酒汁天使麵: 呢個又係…好小家又係得個幾注仲要用個好細既碟上, presentation唔好, 視聽上已經扣分, 在味道都叫幾好, 意炒有咬口, 都合格燒鴨
事發: 2008 年4月25日出糧日
人數:4條Queen + 1 小Queen

坐底決定一人叫一樣野,唔使煩

小食:
蒜蓉包: 幾香口, 食完都無成口(香)氣….

燒鴨胸沙律: 本人對沙律一般, 不作評論

甜品先係我地既主菜:
白酒三色喱x 2 (阿so 推介) : 有輕微酒味,但喱質感似魚賿粉, 好淡口, 唔好味
百爵奶茶凍x 2 (阿so 推介) : 同事覺得一般, 個人鍾意飲奶茶, 好接受奶茶既正副產品, 而奶凍也洽如其份, 透出淡淡奶茶味, 反而唔鐘意佢旁邊個pet 吉士(?), 點係係暖既, 仲要有d 西瓜係到, 都幾難頂, 都只係食過奶茶凍罷啦

法式樽子燉蛋x 1 (暖) : 一見樽子個朵雙眼發光, 於是叫個試下先
燉蛋個面用火槍燒過, 有小小趣片係面, 食落仲痴牙, 不過蛋好鬼滑, 仲好香樽子味, 好正呀! 於是再encore 2客, 食唔晒我包底!

哎...信阿so不如信自己, 可能佢d taste太高, sense唔到喎….sorry ~
順帶一提, 有個高大既哥仔service 都幾好, 有講有笑, 可能我地靚女啦~
8:45 己經食完, 外面都唔使等位, 反而隔離火車頭就有排等(乜唔係好多人話差?!)
埋單$681 (貴) 唔夠飽, 仲要再搵野食…..