2009-05-27 3 瀏覽
遲遲未寫, 因為當晚點了太多種類, 要借助食友的食評來一用 Baked Idaho Potato Skins - 薯皮, 乾身而且油膩。Signature Chicken Wings – 因為怕弄髒玉(肉)手, 所以放棄唔食 Wild Mushroom and Black Truffle Risotto – 我最愛既澱粉質食物 野菇味香濃,夠Creamy (對我則over了點) 食友說risotto太軟身,但對無牙小女子如我而言就剛好 Smokehouse BBQ U.S.A Baby Back Ribs – 每人只可能嘗一小條,燒烤醬微辣夠惹味,但份量太小食唔出美味 Wagyu premium burger – 自問好小食Burger, 先聲奪人, 因巨形而開心, 更多謝食友為我們耐心分配, 但我們內心也急切地等食 ….肉汁有點, 但不豐富, 此終喜歡一口咬下的快感, 是次要分拆來食, 表現不到各位的豪氣來, Vegetarian Spaghetti - 酸酸味味, 加上野菇類與蔬菜, 印象中都幾好 還有其他…. 唔寫啦 Warm up 過後, 來我們期待的甜品(主菜)
遲遲未寫, 因為當晚點了太多種類, 要借助食友的食評來一用

還有其他…. 唔寫啦

Warm up 過後, 來我們期待的甜品(主菜)

New York Cheese Cake - Oh No …cheese 不是我朋友
Coconut Cream Pie – 非心頭好, 只嚐了一小角
Banana Toffee Chocolate Trifle – 一大上墟香蕉的物體, 見到都有點溜, 無食到
Neopolitan Tiramisu – 三不像的樣子, 怪怪的感覺 只嘗了一小口
Lemon Meringue Pie – 只嘗了一小角, 只記得都咁多個之中最Fresh 的一個
Bombe Alaska – 頗喜個outlook, 唔食得都睇得, 層次分明, 裏面是朱古力蛋糕, 但我還是喜歡其白如雪的外表

Espresso Mocha Crème Brulee – 雖然蛋又夠香又夠滑, 但小女子應為Mocha 味cover 了燉蛋的原味, 小女子還是要堅持原著

我期待了很久的心太軟真是等了又等才出來, 名不虛轉的心太軟放到面前, 各甜魔也舉起相機為牠按雨快門, 一片叫囂此起彼落…..

成晚都係等呢刻, 我也豪不客氣地切下一大片放在碟中品嚐 (真失禮)
放入口中還保持著那微脆外殼而溫暖的溶岩, 付帶上是香濃朱古力味, 真回味 (包括當時的情景以及味道等)

由於由手好閒的伙記無落單, 我們的encore 美夢成炮影,
睇黎有需要檢討一下員工質素, 伙記們經常集埋3,4 個係到吹水…真唔掂.

整晚給小女子印象
味道一般, 伙記又不主動, 價錢則中上

唯一給我的能與多位甜魔開心地暴食, 真爽

清 左
清 左