2018-04-14
男友去咗灣仔上堂,我 open rice睇下有乜想食,見到呢間有任食沙律吧,好似幾吸引,公司又賣緊佢嘅優惠券 ,用$80就買到 $100。 先軟後奏,買咗2張卷再說服男友食呢間啦 (因為佢覺得係 gimmick 嘢,唔抵食)我地6點幾到咗,係第二枱客。 沙律吧仲係原封不動無人食過。 有甜品/ 生果/ 沙律同凍盤,我地叫咗2個主菜,分別係豬肋骨同黑松露野菌意大利麵。沙律吧嘅青口好大隻,不過好咸,食開重口味嘅我食咗1件都夠。 煙三文魚反而ok 唔咸,其他菜沙律就一般啦,甜品都幾好,不過都偏甜。出去夾咗2轉主菜都到,豬肋骨真係好乾,overcooked 咗,伴碟薯條好熱似係啱啱炸起。 意大利麵就好食d , 個汁煮得啱啱好,不過食得多會漏,個麵嘅硬度適中。試一次就好,應該唔會翻食了。(P.S. 食個日啱啱洗手間無廁所水,要食客自己"不" 水沖廁有少許不便。)
試一次就好,應該唔會翻食了。