2024-05-28
將軍澳海濱出名多餐廳 今次去咗一間地中海菜餐廳 餐廳裝修好靚 主打藍色海洋風 好有海洋特色 打卡好靚 又坐得舒服 😌 上菜前會先有牛油餐包🌊Grilled Octopus Tentacle $188必叫!原條八爪魚鬚 配上由煙燻蕃茄、西班牙辣椒醬同茴香粉整嘅自家醬汁 酸酸鹹鹹 絕對係好好嘅前菜🐙 八爪魚鬚係以烤嘅方法煮 所以食落有少少焦香炭味🤤 八爪魚好軟熟 絕對唔韌RIB EYE 400G $490Rib Eye 牛味十足 仲好香添🤩肉眼食落好Juicy 而且仲唔會好硬 肉眼上仲有一塊厚厚地既牛油🧈配埋牛油一齊食牛既味道再次昇華 我地仲叫咗蘑菇醬 同肉眼非常夾😎Crab Chitarra $198呢個蟹肉意大利麵上菜時已經聞到好香既蕃茄味同蟹肉味🦀味道香濃又帶有微微既辣味 意粉聞落好香 而且咬落仲好煙韌 唔會好淋 配埋蕃茄醬一齊食都好夾😋Kraken Hunter $120餐廳主題嘅cocktail 🍹 以熱情果、椰子、西柚等熱帶水果,好有夏日海洋feel~ 整體酸酸甜甜 幾好入口 配合烤製嘅小食啱晒Red Wine Sangria $125將軍澳海濱出名多餐廳 今次去咗一間地中海菜
Grilled Octopus Tentacle $188
RIB EYE 400G $490
Crab Chitarra $198
Kraken Hunter $120
Red Wine Sangria $125
將軍澳海濱出名多餐廳 今次去咗一間地中海菜餐廳 餐廳裝修好靚 主打藍色海洋風⚓️