2022-05-08
母親話要食泰國嘢,帶咗佢去食旦王花食。一早揸車入到去,餐廳前有撻空地可以停車,大概中午12點半到,時間都算早,仲有位置可以停泊,唔洗等。去嘅時候天陰陰準備落雨,入到去,店裏面仲有1/3位置是空的,店員話上面玻璃屋位置「熱」,安排我哋坐咗外面最角落位,仲要我坐嗰個位後面好近位置放著一部空調機,成餐飯就呢部機就係我後面不斷嘈。上菜速度都算快,但每一個上菜嘅職員都粗粗魯魯,明明佢想放菜嘅位置冇位放,為將個菜放落去,夾硬要推入去,每次都整到啲食物差啲倒瀉。啲食物質素普普通通,但係食物唔知點解偏凍,唔算難食,但完全唔值佢嘅價錢。入去嘅時候門口有個牌寫明食飯時間限定90分鐘,點知職員喺60分鐘嘅時候就已經行埋嚟問我哋食完未,仲有冇嘢想叫,話冇就 “last order la”。我哋嗰一刻雖然沒有額外嘅食物想點,但我哋其實仲有嘢飲未飲完,仲有少許剩餘嘅食物未食完。但自從聽到我哋話冇額外嘢想叫之後,幾個職員立即輪流行過嚟收晒我哋桌上所有食物,好似想趕我哋走咁。之後喺我哋完全冇講過要埋單,食物還沒有完全吃完被收走曬,而且遠遠未到佢寫明限定嘅時間嘅情況下,職員行埋嚟比張單我哋指示我哋埋單俾錢。係咁想趕我哋
之後喺我哋完全冇講過要埋單,食物還沒有完全吃完被收走曬,而且遠遠未到佢寫明限定嘅時間嘅情況下,職員行埋嚟比張單我哋指示我哋埋單俾錢。係咁想趕我哋走咁
最後三個人叫咗五樣食物三杯飲品一個湯,加埋泊車費$30,大概付了HKD900