2023-06-25 196 瀏覽
同朋友去灣仔上堂,途徑銅鑼灣,見到lunch居然咁抵食,真係要試下啦!好耐無來the grill room食野,好耐之前都係過來食過2,3次二人套餐,對於呢邊出品品質都好肯定!同朋友兩個人無食早餐,餓到我地兩個可以食得落一隻大象!我地最後叫左4個餐⋯事關本來決定叫漢堡,黑松露義大利飯同埋鴨胸!點知鴨胸來到個份量⋯同張相一樣,得2舊,朋友係超鐘意食鴨胸,佢話睇個賣相就是不得了,佢建議各自order一份!和牛漢堡叫左5成熟⋯牛味香濃,仲有烤炙既味道⋯如果five guy係我心中第一位,呢間我覺得係第二位!鴨胸真係好出色,呈枚紅色,肉質嫩到不得了!配上焦糖醬,鹹鹹甜甜,層次豐富⋯其實鴨胸就咁食唔配醬汁都已經好出色👍🏻👍🏻👍🏻在場經理過來問下d野食如何時候,我同朋友都讚做得好出色⋯下次一定會再過來幫襯!點知經理講原來呢間the grill room來緊會轉佢地公司集團第二個品牌⋯叫mano,the grill room會做到2/7,3/7就轉mano⋯估唔到😅同埋26-28號lunch唔開,不過我會趁住下星期仲有lunch set時候過來食多轉!

事關本來決定叫漢堡,黑松露義大利飯同埋鴨胸!

2023-06-21
午餐