2017-02-18 2457 瀏覽
如果要我嚴選香港我最喜愛餐廳,「貓咪貓咪Home是第二位,就絕對沒有其他餐廳是第一位。原因無他,因為這裡有我最愛最愛的貓咪們!嗚呀,係我最愛既小丸子BB!貓Home有好多貓貓,為了令大家方便辨認,推開門的牆上就有貓貓Profile,非常貼心。入到貓Home,一定要著襪,因為怕帶左d細菌入黎,冇著都唔緊要,貓奴可以即場買。四處都是貓貓,訓到東歪西倒咁,非常可愛!貓Home始終係一間Cafe,除了可愛的貓,食物質素也很重要。這也是其中一個我再三光顧的原因,因為在芸芸貓Cafe中,貓Home d餐點係好味既。例如我最愛呢道小食,蜜汁烤司華力腸,蜂蜜份量掌握得剛剛好,不會特別甜,腸皮煙韌有咬口,表面灑了一點點芝麻和香草,增加了香氣。另外我每次都必點日式炭燒雞扒番茄芝士闊條麵,原因在於呢度既雞扒特別軟糯。冇錯,就係軟糯,烤雞的雞皮軟得好似食緊骨膠原咁,而唔係脂肪。麵條每根都裹著番茄濃汁,酸酸咪咪,好開胃。可愛的貓貓也一直趴在檯上,貓奴要小心自己既食物被偷走啊!貓Home每個角落都有貓咪☺️朋友說想食Risotto,我地就叫左疊雜菌忌廉Risotto,奶味十分濃郁,每食一口飯都帶有切成條條的菇,口感
蜜汁烤司華力腸
日式炭燒雞扒番茄芝士闊條麵
可愛的貓貓也一直趴在檯上,貓奴要小心自己既食物被偷走啊!
貓Home每個角落都有貓咪☺️
朋友說想食Risotto,我地就叫左疊雜菌忌廉Risotto,奶味十分濃郁,每食一口飯都帶有切成條條的菇,口感非常好。米粒煮得很通透所以唔會出現米心係硬既情況。
雜菌忌廉義大利飯
小食炸洋蔥圈,呢個洋蔥圈我有少少失望,因為粉漿好厚,我每咬一啖都覺得自己係食緊炸麵團,而唔係洋蔥圈。上次黎我食炸魷魚圈,都係粉厚而且炸過龍,變得好乾。撇除炸物,貓Home既主食都做得唔錯。
每個主食送一杯價值38蚊既嘢飲,要想飲其他可以補差價,圖中為Mocha latte,抹茶味好濃郁,好飲!
貓,全部都是貓!俾我捉到大虎定陳皮猙獰既模樣啦!
冬菇BB!好難影到佢五官。
總體而言,我俾貓咪貓咪Home 5粒星,其中四星係俾貓貓既,食物意外地好質素係額外Bonues。只要我心愛既小丸子係度,我就會一直黎光顧㗎!

2017-02-16
15 分鐘 (堂食)
蜜汁烤司華力腸
雜菌忌廉義大利飯