2019-07-29
自從呢個商場翻新工程完成後,進駐唔少食店,有連鎖亦有D獨立店舖,當然要睇下有咩好食啦,行下行下就被呢個藍色牛仔標誌吸引住,食咩東東架呢?!原來呢度係以食牛肉及以乳製品為主打菜式,但亦有D清新菜式及輕食,自家製乳酪特飲,仲有甜品供應個人黎講呢,對於蕃茄係有點偏好嘅,呢客蕃茄湯質感岩岩好,食到蕃茄茸,味道酸酸地,似飲緊無蔬菜版嘅羅宋湯,飲完都幾開胃口!飲完湯,主菜上枱啦,就係呢客焗蕃茄澳洲豬扒飯,未食已經聞到香味,快D趁熱食先豬扒係澳洲貨,有相當厚度,面頭舖上芝士一齊焗,身為芝士控嘅我已經心心眼啦; 厚切豬扒肉質鬆化,又無咩肥膏位,咬多啖肉汁開始流出黎; 而飯粒加埋蕃茄醬一齊炒香,酸甜度豐富左白飯嘅味道,就咁單食都好味! 而飯中亦有粟米及豆角作為配菜,食起上黎就無咁易膩!炎炎夏日,唔一定要飲汽水嘅,食多D生果咪仲有益?! 呢杯蜜瓜香蕉搖擺,用上蜜瓜香蕉呢兩種香甜生果做材料,再加埋乳酪打製而成,飲落有滿滿香甜果味,亦食到粒粒果肉,有D似飲緊奶昔,但更健康同好飲!呢度嘅裝修同環境比人一種走年輕路線為風格,有D玩味,仲認識到牛仔一家,加上燈光柔和,空間感十足,最緊要坐得舒服! 食物味道唔錯
呢度嘅裝修同環境比人一種走年輕路線為風格,有D玩味,仲認識到牛仔一家,加上燈光柔和,空間感十足,最緊要坐得舒服! 食物味道唔錯,份量都幾對眼,回頭率當然唔會低啦!