🌟Pizza Hut 🌟出咗全新美食菜單啦😍🎉辛辣熱潮正式🔥來襲夏日太陽火辣辣,天氣唔係熱就焗🌞搞到為食小妹呢排食咩都好似冇乜胃口😫直至遇到🌟Pizza Hut 🌟以辛辣同香料為主既新菜單,先成功刺激到我嘅味蕾👅,令我有番胃口📈等我簡單介紹下其中-部分先😆✨香檸蜜糖辣肉腸必勝批✨大批$134結合咗檸檬清香🍋、蜜糖甜美🍯、辣椒辛辣🌶️於-身既必勝批,味道層次勁豐富🥰加埋批面上面既西蘭花🥦、菠蘿🍍同辣肉腸帶梨既多重口感,真係每一啖都令人充滿驚喜🤩 ✨酥脆炸雞拼盤✨$129入面有香辣雞鎚🍗、薯條🍟、辣炸雞塊同辣炸單骨雞翼🐓當中用特製辣醬醃製嘅雞膇🍗帶有濃郁香氣同豐富辣味🌶️,等你喺炎炎夏日☀️都可以食慾大增📈單骨雞翼食起嚟超級方便👍🏻而且外皮香脆😍入面juicy😋醃料嘅香氣充分咁渗透其中🫶🏻無論係開party 🎉gathering 👭還是日常享用🍽️都可以帶嚟豐富又滿足嘅味覺體驗❤️外皮卜卜脆、內裏鮮嫩多汁嘅炸雞🐓配上特製的蘸醬🧂令人食到停唔到口🫣無論作為主菜定係小食都非常合適👍🏻✨海鮮喇沙寬條麵✨$94椰香味濃郁嘅喇沙湯底🫕搭配鮮美嘅海鮮(蝦🦐魷魚🦑蟹柳🦀蜆)同滑滑嫩嫩嘅寬條麵🍝呈現出豐富同多層次嘅

等我簡單介紹下其中-部分先😆

✨香檸蜜糖辣肉腸必勝批✨大批$134

✨酥脆炸雞拼盤✨$129

入面有香辣雞鎚🍗、薯條🍟、辣炸雞塊同辣炸單骨雞翼🐓

✨海鮮喇沙寬條麵✨$94

椰香味濃郁嘅喇沙湯底🫕搭配鮮美嘅海鮮(蝦🦐魷魚🦑蟹柳🦀蜆)同滑滑嫩嫩嘅寬條麵🍝呈現出豐富同多層次嘅味道口感👅結合了辛辣🔥香甜🍯同鮮美😋每一口都可以令人感受到獨特嘅東南亞風情🏖️

✨薄脆海鮮卷✨ $74/4件

用精選海鮮(蝦🦐魷魚🦑蟹柳🦀蜆)裏入薄脆嘅外皮👍🏻經過焗製後顯得外酥內嫩😋口感絕佳❤️令人一試難忘🤩

✨芝士煙肉焗雞扒✨

香濃焦脆嘅芝士🧀口感煙韌嘅煙肉🥓配搭大大塊又鮮嫩多汁嘅雞扒🐓口感簡直一流👍🏻旁邊仲有軟滑可口嘅薯蓉🥔直頭可以當主菜食添丫👍🏻

🍕 Pizza Hut 必勝客

📍尖沙咀堪富利士道12號宏貿發展大廈1樓

港鐵尖沙咀/尖東站 D2出口,步行約1分鐘

#香港 #香港美食 #美式意大利菜#尖沙咀美食#尖沙咀#港九新界#高質#美食 #美食推薦 #foodie #foodblogger #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hk #hklover