友人帶左我去到灣仔呢間到食火鍋,其實之前從來都唔知有間火鍋嘅係呢個位,佢講到好勁咁,入面有個鍋好正,咁就一定要試試佢啦!電梯落到去,佢都算係個種幾高檔次嘅中菜廳,而唔係一般酒樓feel,而入面仲有卡位,咁岩我地坐左係入面最後一張卡位!服務同環境都唔錯!主角到啦,呢個真係必叫,花膠雞煲,半隻雞加上幾塊完整花膠,塊塊都有手咁大,有三至四塊左右,都幾正!上到黎就當然再比佢煮多陣先,花膠當然係膠先好食啦!呢個花膠絕對無令我失望,個隻膠膠味係口到好鮮味好正,鮮味真係好重!啲雞湯都好濃味,雞味好重,成個湯又湯又甜,加埋半隻雞,雞肉都唔會覺得好老,因為燉湯嘅雞一般都會老啲,佢老得黎都ok,接受到!食完呢個鍋已飽左4成!再加湯打個邊爐啦!但啲料係比一般市面火鍋要貴啲,味道都還好,但都勝在夠新鮮!幾推介大家去食呢個鍋!

花膠雞鍋

花膠雞鍋