2017-10-15
原來係Bentley showroom 旁的cafe, 買唔起Bentley都可以試下。新開冇耐,過嚟試下lunch。 入到嚟先知同Bentley 嘅關係。lunch set 108-138, 與同區cafe比稍貴。我叫咗個牛肋條,同事order咗魚,湯飲得出南瓜蓉,肯定唔係罐頭湯,附送嘅兩片蒜蓉包塗滿蒜蓉,美中不足係凍嘅,如果熱d就完美。牛肋條很淋好入味,肉嘅份量多到嚇親我。跟住叫跟餐咖啡,原來成個menu嘅咖啡都唔使加錢。因為好奇,叫咗杯原價40嘅magic. Flat white 奶味重,比較普通,相比之下magic好有層次感,多了可可的香味,又無mocha咁甜。自從the link 執咗之後,附近想食得好啲都冇乜選擇。呢間人流唔多,用料上乘,咖啡好飲,肯定係附近最好嘅選擇!
Daily soup
牛肋條