大佬-向系生蠔愛好者,所以小妹-知道中環有間睇落好正既生蠔放題之後,就即刻帶左佢過去試吓🙌🏻大佬試完都表示好滿意丫😆🌟特選生蠔放題🌟 $538@入面有:⬇️⬇️✨時令海鮮湯✨鮮味爆燈既海鮮湯湯頭清澈,入面仲有蜆同蝦。用茶壺上湯,感覺更加雅致❗️✨喜多嬉時令懷石八品✨◽️梅子漬車里厘茄呢個用梅子汁醃過既車厘茄酸酸甜甜,極度開胃🫰🏻◽️醋潰青瓜伴松葉蟹肉青瓜爽脆清甜又多汁,fresh❗️◽️刺身兩點盛是日係三文魚同帶子,兩者都超級新鮮◽️燒白鰻串白鰻鮮香冇腥味,醬香味美冇細骨,啖啖肉真係超滿足🤤◽️大根煮自家制免冶雞肉棒2者都鬆軟入味偏甜口,2啖啪哂先係對佢最基本嘅尊重🫡◽️芝士明太子薯蓉芝味十足,咸香軟糯❗️◽️牛油果伴吞拿魚蓉嫩中帶鮮好味道👅◽️蟹肉羊羹帶有柚子香氣既羊羮配上又鮮又甜既蟹肉,絕對系清麗脫俗,清新滿分💯✨任食喜多嬉生蠔✨蠔味好夠重既生蠔🦪全部都好大隻,隻隻仲要肥美飽滿脹卜卜😍原本打算食幾打,點知食完一打已經好鬼飽🤣加上佢仲有柚子啫哩、辣椒蘿萄蓉、蔥花、昆布漬同雞尾酒汁調味可以揀;有辣有唔辣,食得超過癮🥳✨任食焗蠔✨有清酒煮、蒜味、辣蒜、麻辣、芝士同冬陰功口味可供選擇焗蠔同生蠔一樣咁飽滿,清酒煮會令

🌟特選生蠔放題🌟 $538@

入面有:⬇️⬇️

✨時令海鮮湯✨

✨喜多嬉時令懷石八品✨

◽️梅子漬車里厘茄

呢個用梅子汁醃過既車厘茄酸酸甜甜,極度開胃🫰🏻

◽️醋潰青瓜伴松葉蟹肉

青瓜爽脆清甜又多汁,fresh❗️

◽️刺身兩點盛

是日係三文魚同帶子,兩者都超級新鮮

◽️燒白鰻串

白鰻鮮香冇腥味,醬香味美冇細骨,啖啖肉真係超滿足🤤

◽️大根煮自家制免冶雞肉棒

2者都鬆軟入味偏甜口,2啖啪哂先係對佢最基本嘅尊重🫡

◽️芝士明太子薯蓉

芝味十足,咸香軟糯❗️

◽️牛油果伴吞拿魚蓉

嫩中帶鮮好味道👅

◽️蟹肉羊羹

✨任食喜多嬉生蠔✨

✨任食焗蠔✨

有清酒煮、蒜味、辣蒜、麻辣、芝士同冬陰功口味可供選擇

焗蠔同生蠔一樣咁飽滿,清酒煮會令𧐢肉本身嘅甜味更加突出,所以小妹比較偏愛呢隻味❗️

✨任食時令串燒、炸物、小食✨

雞皮、雞肉串、雞翼、羊肉、翠玉瓜、冬菇、秋葵、雞皮餃子等等大路嘅串燒同炸物都有齊,算系幾齊全🤞🏻

除咗雞皮燒得夠乾身之外,其他肉類串燒都肉質嫩滑,有濕潤感得梨唔會燒到乾爭爭。

✨牡蠣茶漬飯/手廷烏冬✨

我同朋友都不約而同揀咗烏冬🤤湯頭唔算好濃味,個烏冬系比較幼身同爽口個隻,食咗咁多生蠔🦪再食返碗熱烏冬,個肚即刻冇咁凍💕

✨飲品任飲✨

有荔枝梳打、白桃梳打、柑桔梳打、白桃烏龍茶、汽水等等既飲品..選擇唔少,小妹覺得白桃同荔枝梳打最啱夏天飲,香甜清涼又解渴💕

甜品一份✨

呢個甜品系-個Tiramisu 味嘅蛋糕,入口即溶,幼滑到-個點。奶香同咖啡香分別都好突出,食到超飽都依然覺得佢好正,絕對系真愛冇誤❤️

🔺90分鐘截單、120 分鐘用餐時間,因為上菜速度好快嘅關係,時間絕對夠充足。

🦪喜多嬉牡蠣屋

📍中環些利街2-4號LL Tower3樓