2004-10-06 8 瀏覽
朋友話旺角開新地方飲, 想去試, 心諗“邊係你去ga!”。講真, 我都唔熟, 唯有去到兜睇囉。行都一段時間都冇間心水, 就去朗豪酒店到睇下間Portal得唔得。附近都好靜, 泊好車後行入酒店樓下, 見冇reception位, 有唔知點。好彩bellboy拿拿聲幫手, 主動問同答, 搵到喇, 五樓。裝修真係好一般, 明顯係for住客, 但勝在都坐得舒服。有Live Band, 但唔襯呢度。個場唔full, 但都有幾檯, 可能係住客。我地冇叫食, 只係飲。我飲Margarita, 係peach味, 可以, 鍾意佢地將鹽沈落個杯較低位置, 起碼唔會一飲就黏係個嘴角度。呢個環境傾計可以, 而且侍仔都幾醒目。但朗豪坊未開, 寫字樓又未occupy, 人流少, 要守至得!