2021-05-07
日本野 (銅鑼灣廣場) (銅鑼灣).次次我哋都係去幫襯旺角嗰間,今次見到銅鑼灣都有,唔肯定係咪新開,不過銅鑼灣對於我哋工作而言方便太多,所以今次就揀喺銅鑼灣食!.🔹和牛壽喜燒配烏冬🔹.一上枱見到三舊又靚又大片嘅牛肉已經捲埋咁放咗喺個鍋上面,入面再配埋一啲娃娃菜,菇,豆腐等等壽喜燒嘅配料,而且個湯係非常之濃郁,好好好好食.🔹追加刺身拼盤以及和風炒野菜🔹.已叫咗呢一個套餐係配飲品,仲可以追加下面嘅嘢食,當中我哋追加左一個小小嘅刺身拼盤同埋和風炒野菜,刺身拼盤雖然係追加但係我個人覺得份量都唔少,$88嘅刺身拼盤有八爪魚三文魚北寄貝以及大蝦,每樣各兩片,性價比其實非常之高另外問一問原來仲可以繼續追加,咁我哋當然要追加我哋之前都有食開嘅炒野菜,個人覺得銅鑼灣嘅水準比起旺角更加高,因為佢個野菜炒得好入味,份量又夠多,同埋就算我哋食好晒所有嘢再繼續食個菜都係繼續好熱.🔹牛油果加州卷🔹.呢一個我哋上一次都已經有介紹過,叫呢一個加州卷更加係附送大量嘅蟹子沙律俾你,青瓜絲鋪滿晒喺個加州卷上面成座山咁高,重點係青瓜絲好新鮮,呢個真係好抵食.🔹雞泡魚乾🔹.雞泡魚乾又係勁平,$38咋,是一啲全消譜嘅餐廳或者其他
🔹和牛壽喜燒配烏冬🔹
🔹追加刺身拼盤以及和風炒野菜🔹
🔹牛油果加州卷🔹
🔹雞泡魚乾🔹
雞泡魚乾又係勁平,$38咋,是一啲全消譜嘅餐廳或者其他餐廳至少$68,我哋見過最貴嘅係$88,平得來又夠好食燒得啱啱好夠乾身,呢啲又係配酒陪茶都好好😋
🔹稻庭冷烏冬🔹
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)呢個係性價比好高嘅烏冬,上次食我地已經覺得好正,扁烏冬冷食好彈牙!
—————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️ ⭐️⭐️
📌 日本野 (銅鑼灣廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓