2025-01-24
話說4點幾未到正餐時間,又想食野,就去左譚仔食個下午茶。依家多左好多飯類,不過都係嗌返米線配小食同野飲。呢個分店好特別,特別到想寫個食評講俾大家知。首先入座安排混亂,有D客會拎飛,有D客會自己走入去搵位坐。雖然其他分店兩種做法都有,但都會有姐姐接待入座/提大家拎左飛先。同埋如果唔洗拎飛,部機就顯示直接入得。當日部機就有得拎飛既。而樓面都4個姐姐,但無姐姐會理你,行過都扮聽唔到。就算有客去到收銀處想埋單,都唔會有姐姐立即去櫃台。洗唔洗拎飛既問題,我都要專登入去搵姐姐問,都係答出去拎飛等嗌號碼,但有D客自己入左去又唔會趕返佢出黎由得佢。搞成咁,除左姐姐唔理,亦因為其實入裡根本就有幾張枱吉左,但一直唔嗌號碼。之後等嗌號碼,個D咩歡迎光臨更加唔洗旨意聽到啦。想用手機APPS落單,APPS係用到,但連入分店個CODE 就LOAD極都LOAD唔到。好彩無APPS優惠券要用,都係傳統叫姐姐黎落單算。野食價錢同其他分店差唔多,下午茶有小食配其實都抵食。不過送到黎見到個份量真係比其他分店少,米線少、湯少、雞肉少。岩岩睇其他食評講,果然係少好多!!!仲要野飲等極都無黎,嗌姐姐跟,先入廚房搵單。原來張單都無
依家多左好多飯類,不過都係嗌返米線配小食同野飲。
呢個分店好特別,特別到想寫個食評講俾大家知。
首先入座安排混亂,有D客會拎飛,有D客會自己走入去搵位坐。
而樓面都4個姐姐,但無姐姐會理你,行過都扮聽唔到。
就算有客去到收銀處想埋單,都唔會有姐姐立即去櫃台。
之後等嗌號碼,個D咩歡迎光臨更加唔洗旨意聽到啦。
好彩無APPS優惠券要用,都係傳統叫姐姐黎落單算。
野食價錢同其他分店差唔多,下午茶有小食配其實都抵食。
岩岩睇其他食評講,果然係少好多!!!
仲要野飲等極都無黎,嗌姐姐跟,先入廚房搵單。原來張單都無埋,佢地再用手機睇返落左D咩
呢個分店本身似Food court已經好開揚,衞生好麻麻。
就算係等執枱安排入座,座椅旁地下都係有唔知上幾多手用過既紙巾,其實都好明顯。
搵姐姐清,都係踢埋一邊就算。